Ik-ben-ik training

De ik-ben-ik training is bedoeld voor het begaafde basisschool kind dat:
- Niet zichzelf durft te zijn,
- (te) hoge eisen aan zichzelf stelt,
- zich onbegrepen of gepest voelt,
- belemmerd wordt door perfectionisme,
- een negatief zelfbeeld heeft,
- moeilijk in slaap komt,
- opziet in het aanpakken van nieuwe taken,
- sensitief is.

Ik-Ben-Ik Training

In de training staat de ‘ik’ centraal. De kinderen krijgen handvatten waarmee zij meer flexibel in het leven durven staan en zich vol zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen.  Als werkvorm gebruiken we gesprek, oefening en spel.

Waarom een ik-training voor begaafde basisschoolkinderen?
We hebben ervaren dat het begaafde kind andere vragen heeft. Begaafde kinderen kunnen hun persoonlijke ervaringen en gedachten op een open, veilige wijze delen met elkaar. 

De training wordt in groepsverband gegeven, van 4 tot 6 kinderen, in principe onder schooltijd. Bij individuele inschrijving vindt de training plaats in Apeldoorn; wanneer de training via school wordt aangeboden, wordt de training op die school gegeven. Dit kan ook buiten Apeldoorn zijn.

De training is ontwikkeld door mijzelf, samen met Marijke van der Wielen (www.begaafdheid-in-balans.nl) en Marianne Rietveld (www.dewijswijzer.nl). De training wordt ook door ons gegeven.

Via het contactformulier kunt u aangeven of u interesse heeft voor deze training, individueel of voor een aantal kinderen van uw school. U kunt het contactformulier ook gebruiken om vragen te stellen over de training. Daarna nemen wij met u contact op. Hier kunt u de folder downloaden.